29.12.2013

מערבולת של בריאוש בפסטו

לאחרונה יש לנו לא מעט בר- מצוות בקיבוץ שלי והדבר משומן היטב ועובד פחות או יותר כך -
ישנם חברה אחראים ל:
*      קידוש  בבית הכנסת
*      הבופט של הקבלת פנים
*      לקישוטים בחדר האוכל המשותף
*      לניקיון של הדירות עבור אורחי השמחה

האחראים בעמם מחפשים אנשי עזר כדי לקנות את המצרכים, לקשט, לאפות, לנקות, לנהל... 

ישנן מערבולות באוויר !!!

בשבוע שעבר התבקשתי לעזור בסידור הקידוש בבית הכנסת והשבוע ביקשו שאני אכין מנה מלוחה...
בעט חיפושים שלי באינטרנט למה שהוא קצת שונה מהרגיל, מצאתי מתכון של בריאוש קטן מגולגל עם פסטו.




אז, הנה המתכון שאני מציעה :


מספר יחידות : 36                זמן הכנה: 10 דקות + 20  דקות    
 זמן השארה בצד :   לילה שלם         זמן אפייה : 25 דקות     


   מרכיבים :
1,5 קערה של מים פושרים
כף של שמרים יבשים
כף של מלח
8 ביצים
 קערת דבש   1/2
1,5 קערה של חמה מומסת
7,5 קערות של קמח
3 צנצנות של פסטו ( 220 גר' כל אחת)
2 חלמונים להזהבת הבריאושים


אופן ההכנה:   

בערב קודם להכין את בצק הבריאוש על-פי שיטת החרש

בקערה גדולה לשים : את המים הפושרים, הביצים מעט מוקצפות, המלח, השמרים, הדבש והחמה המומסת.
לטרוף מהר ידנית את הבלילה
לשפוך את הקמח ולערבב עם כף מעץ עד שכל הקמח נספג לנוזלים
לכסות עם בד ולהשאיר כך כשעתיים .
לאחר השעתיים להוציא את הבד ובמקום לכסות עם ניילון נצמד, להכניס למקרר עד למחרת בבוקר




ולאחר לילה של שינה עמוקה...


להוציא את הבצק שעה לפני שמתחילים לגעת בה.
לאחר כשעה לקמח מעט את משטח העבודה ולקחת כשליש מהבצק

לקמח את הבצק בעדינות על-מנת לשטח אותו ולקמח בעט על-פי הצורך אם-לא הבצק יידבק למערוך. לשטח בצורה של מלבן של בארך 25 על 45 ס"מ.
לשקשק היטב צנצנת אחת של פסטו ולשפוך על הבצק
לפזר את הפסטו עד להגעה לס"מ מהצדדים

לגלגל את הבצק על עצמו כאשר מתחילים מהצד. למקם את הפתח כלפי מטה ולחתוך ב.12 חלקים.



לשים כל חלק אל-תוך שבלול של מאפינס. לכסות עם בד נקי ולהשאיר כשעה רכוש מרוח חולפת להתפחה.
לחמם מראש את התנור על 180 מעלות
לאחר שעה בעזרת מברשת להבריש המערבולות של בריאוש עם החלמון מעורב בקצת מים ולהכניס לתנור ל.25 דקות 
בהוצאה מהתנור לתת לכל להתקרר לגמרי לפני ההוצאה מהשבלוניים כי הבריאוש די עדין, אז באמת לחכות.






לחזור פעמיים על הפעולה.

היו לי רק 2 צנצנות של פסטו לכן את הבצק הנותר מרחתי בתערובת של ממרח שוקולד וחמאת בוטנים ( הייתה כדקה וחצי במיקרוגל על-מנת לערבב את הכל ללא בעיה) ונתתי לכל להתקרר לפני המריחה. 


זה נתן ארוחת ארבעה נחמדה...



3 תגובות:

  1. זה הוא מתכון שבהחלט מזכיר את "מלוחי האפריטיף" שניתן להנות מהם בכל מיני אירועים בצרפת. וכרגיל: מתכון יפה, קל להכנה, מוסבר היטב בתמונות, ובמצב רוח טוב כפי שלולה יודעת...בקיצור, חובה לנסות, להעביר לאחרים, להנות מההסברים הפשוטים...

    השבמחק
  2. אנונימי30.12.2013, 18:39

    This looks like a great recipe, and I would like to make it, but I don't know what kind of measurement is קערה. is it a cup? what size?
    Thank you for helping.

    השבמחק
    תשובות
    1. Thank you so much. It's a cup, you're right ;-).
      Happy new year!!!

      מחק

תגידו לי...