25.12.2013

הטורטייה של מיגואל

במזלי הכרתי דרך האינטרנט בפורום של בישול את מיגואל הצועני.
מיגואל הוא אדם מלא רגש ומאוד אדיב.
הוא משתייך לסוג של אנשים שהייתי מאוד רוצה להכיר "על אמת", כמו-כן גם המשפחה הגדולה שלו.
אי אפשר לדעת, אולי באחד מן הימים הדרכים שלנו ייפגשו?
בקיצור, מיגואל הוא "אדם המטבח" שתמיד מפרסם מתכונים נהדרים.
לאחרונה הוא פרסם מתכון של "טורטייה של תפוחי אדמה" והתמונות שהוא צירף נתנו לי חשק לנסות גם כן. לכן....




מספר מנות : 4         זמן הכנה : 15 דקות           זמן בישול : 40 + 30 דקות

מרכיבים :

800 גר" תפוחי אדמה אדומים
שמן זית
בצל אחד גדול קצוץ דק
8 ביצים
מלח - פלפל
כפית כורכום




אופן ההכנה:

 לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
לקלף את תפוחי האדמה, לחתור אותם בפרוסות של ½ סמ' של עובי, לשטוף את הכל וליבש אותם על נייר ספוג.
להכניס את הפרוסות בקערה, להוסיף 2 כפות שמן זית, פלפל, מלח וכפית אחת של כורכום.
לערבב טוב טוב עם הידיים.
לשים נייר אפייה על התבנית של התנור ולסדר עליו את הפרוסות של תפוחי האדמה.
לבשל אותם למשך כ-40 דקות. בסוף הבישול : לא לכבות את התנור.
בינתיים, לקצוץ דק את הבצל.
בתוך קערה לשקשק את הביצים, להוסיף פלפל ומלח.
להוסיף את הבצל הקצוץ ולערבב ביחד,
להכניס את הפרוסות תפוחי האדמה מיד (זה הסוד של מיגאול : אם מכניסים את התפוחי האדמה חמים בבלילה, הכל באותה טמפרטורה ואז הבישול יותר טוב.)

לשים כף של שמן זית במחבת שאפשר להשתמש בו בתנור ולשפוך את הבלילה עם תפוחי האדמה בתוך המרבת.

להכניס את המחב, בתנור למשך כ-30 דקות.
זהו, זה מוכן.
אני אוהבת להגיש את הטורטייה עם חסה אם רוטב ויניגרט צרפתי (עם הרבה חרדל....)








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תגידו לי...